2 HOUSES

Premiá de mar, Barcelona, Spain.

Authors: Raúl Alonso Estébanez + 7sis arquitectos

 

En planta baixa s’ubica l’accés, la cuina menjador, la sala d’estar i un bany. Per una escala interior s’accedeix al planta superior on es situen els tres dormitoris i dos banys. Si es segueix pujant pel segon tram de l’escala, s’accedeix a la planta altell, lliure de distribució, i a través d’aquest a la terrassa, que serà a l’hora la coberta plana de l’edifici.

La façana principal es fa el més opaca possible en planta baixa, per protegir les visuals de la vivenda i s’ubica només la porta d’accés, en la mateixa posició que l’edifici enderrocat. En planta primera es fa una obertura vertical també en la mateixa posició que en l’edifici enderrocat. D’aquesta manera es manté la composició de façana existent i s’adapta a la tipologia edificatòria del casc antic: plana i de forats senzills i nets, no sempre alineats entre ells.

La façana a pati es tracta com a façana interior, i també manté l’alineació de l’edifici preexistent. En planta baixa les obertures són verticals i de grans dimensions per permetre el pas de la llum a l’interior de la vivenda, compensant la poca amplada del pati.